Ta mej i dalen (1975)

ta-mig-i-dalen-dvd-omslag

Associationen jag får av en titel som Ta Mej i Dalen går genast till komedi i form av gladporr. Men så är inte fallet här, detta är porr, inget snack om den saken, och även om här finns komik så känns humorn mer oavsiktlig.

Här handlar det om den mer än lovligt oerfarne Georg som kommer på besök till släktingen Richards bondgård. Richard är verkligen en kvinnornas man, så mycket så att det är nog inte någon av kvinnorna på gården han inte varit med. George vill inget hellre än att ta chansen att få bli upplärd av en mästare på hur man förför kvinnor. Men som ni kanske anar så går det hela inte som planerat.

Detta är ett litet steg tillbaka i Klubb Super 8:as linje av klassiska svenska porrfilmer. Inte i det måttet att det inte är klassiskt eller svenskt utan för att här brister det hela i handling. De övriga jag sett i KS8 utbud har faktiskt haft en bra handling och skådespelarna har varit kompetenta att just skådespela. Denna film är mer som en renodlad porrfilm och som sådan har den en minimal handling. Synd är också att filmens dialog är på Engelska!

MEN, det finns ju alltid ett men! Ska man jämföra denna med porrfilm av idag så är den långt mer sevärd än vad de är. Den har ett stort mått av charm över sig och stämningen är så där gediget svenskt som bara en film från 70-talet kan vara (även om det hela är på Engelska). Ett stort, extra, plus i denna film är soundtracket som är fyllt av härlig musik. Som ni hör går 70-tals andan inte att ta miste på. Sexscenerna i filmen är också åt det ”bättre” hållet och då bättre i form av deras naturlighet. Det känns som det är riktiga människor vi har att göra med och inte några framavlade porratleter som vi får ta del av i dagens porrfilmer. Detta leder till en lättsam känsla och inget känns forcerat i vare sig handling, sex eller när det kommer till karaktärerna.

Men det viktigaste med denna film är ändå inte dess innehåll och hur skådespelarna presterar. Det är en tidsbild och att få ta del av den anda som rådde i Sverige under denna tid är obetalbart i sig. Klubb Super 8 har tagit på sig ansvaret att bevara dessa kulturskatter där ingen annan verkar vara intresserade. Det svenska porrutbudet består ju av långt mer än bara Fäbodjäntan om man säger så. Som vanligt har de brett på rejält med extramaterial till även denna DVD och som ofta är, är enbart detta extramaterial värt de få pengar det kostar att köpa denna film! Bland detta extramaterial finns Drömdoktorn som är en ofullbordad långfilm av Torgny Wickman! Denna film handlar om en läkare som åker på en brådskande kongress. På mottagningen råkar två bilmekaniker i vita rockar bli kvar. De börjar ”behandla” de kvinnliga patienterna för sexuella problem. 70% av filmen hade spelats in när kameran gick sönder. Klubb Super 8 har hittat det oklippta originalnegativet (dock utan ljud) och Wickmans eget manus. Utifrån detta har Klubb Super 8 rekonstruerat filmen. Även soundtracket hittades, med musik av Georg Riedel och Janne Schaffer!

Originaltitel: Ta mej i dalen/Countrylife
Språk: Engelska
Genre: Porr, Komedi, Drama
Regi: Torgny Wickman
Manus: Torgny Wickman
Skådespelare: Jacqueline Laurent, Chris Chittell, Eric Edwards, Knud Jörgensen, Anita Ericsson, Anne Magle
Format: DVD
Producerad: 1975
Länkar: IMDB
Speltid: 78 min
Distributör: Klubb Super 8
Releasedatum 2011-10-19 (DVD)
Köp eller hyr: Discshop
Mitt betyg:
6 Stars (6 / 10)
Ingen trailer tillgänglig

Alla bilder © Klubb Super 8

 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *