Black Venus (1983)

black-venus-dvd-omslag-02
Black Venus handling utspelar sig i Paris och berättas av Jacques, en förmögen man med varierande ”intressen” i staden. När han ser en vacker färgad kvinna, känd som Venus, jobba i en bordell så återberättar han historien om när han träffade henne första gången. Vi får i historien följa hennes väg mot toppen och hennes fall till botten. Hennes väg går från modell till en fattig konstnär, vänskapen till en ensam men rik kvinna för att tillslut jobba på bordell. Efter historien berättats beslutar sig Jacques att försöka ”rädda” Venus.

Filmen är fylld av sexscener och många av dem är lesbiska i sin natur. Tråkigt är att de är väldig ojämna i framförandet och huggs ofta av och känns väldigt korta. Den talade historien drar istället ut och kan stundtals kännas väldigt pratig och segar rejält. I och för sig beror det på vad man är ute efter när man ser denna film. Personligen tror jag de flesta vill se det nakna inslagen och här är det som sagt en aningen tunnsått med dem. Men trots en ganska träig dialog och ett utdraget drama så har själva historien ett bra tempo och för filmen fram emot dess överraskande slut. Slutet visar på trådar som tyvärr aldrig riktigt följdes upp genom denna film.

black-venus-01

Filmen är handfast gjord och produktionsvärdet är förvånansvärt högt. det Viktorianska sceneriet känns autentiskt såväl som kläderna i filmen. Musiken är ett hopplock av klassisk musik och för tids eran i filmen passar den väldigt bra.

black-venus-02

I huvudrollen som Venus hittar vi Josephine Jacqueline Jones som en gång i tiden vann ”Miss Bahamas”. Det tar inte lång tid att inse att någon skådespelerska är hon rakt inte men klarar ändå bära filmen. Här finns några kända ansikten från genren och mest noterbar av dem är; Helga Liné (El espanto surge de la tumba 1973) och Karin Schubert (Companeros 1970). Även resten av filmens mer okända skådespelare framför sina roller på ett bra sätt och då allra helst de kvinnliga. De känns i denna film som starka karaktärer och de är naturliga i sina utföranden och väldigt vackra att fästa ögonen på.

Men det är klart, är man ute efter mer närgångna sexscener och massor av nakenhet är kanske detta inte den bästa av filmer att avnjuta en stilla stund med sig själv till. Detta är mer som en nostalgitripp tillbaka till en försvunnen era och en genre som inte existerar på samma sätt i dagens läge. Den är bra gjord, har ett bra produktionsvärde och skådespelarna levererar. Men särskilt porrig blir den aldrig!

black-venus-03

Originaltitel: Black Venus
Språk: Franska, Engelska
Genre: Erotik, Drama, Romantik
Regi: Claude Mulot
Manus: Harry Alan Towers
Skådespelare: Josephine Jacqueline Jones, José Antonio Ceinos, Emiliano Redondo
Format: DVD
Producerad: 1976
Länkar: IMDB
Speltid: 95 min
Distributör: Njutafilms
Releasedatum 2010-10-27 (DVD)
Köp eller hyr: Discshop, Cdon
Mitt betyg:
4.0 Stars (4.0 / 10)
Trailer

black-venus-poster-01

Alla bilder © Njutafilms

 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *