Veck-ända i Stockholm (1976)

veckanda-i-stockholm-dvd-omslag

En ung kvinna kommer till Stockholm för att hälsa på sin väninna Marie. Hon hämtas på centralstationen av Maries pojkvän Jan. Fram på natten hamnar de alla tre i samma säng. Men de två kvinnorna blir för mycket för Jan som måste rekvirera hjälp i form av vännen Kent.

Kvinnan och Kent finner varandra och är tillsammans resten av helgen. Och när hon far hem igen, är hon ganska säker på att de ska träffas igen.

Detta är en härligt äkta svensk porrfilm från det glada 70-talet. Även om historien i sig är rätt så banal så betyder det mindre när skådespelarna i filmen känns så äkta som de gör. Detta är charmigt och känns på något sätt oskuldsfullt även om det är porr det handlar om. Men det var en annan känsla i porrfilmerna förr i tiden än det är idag. Idag känns det mesta plastigt och väldigt överproducerat, gjort för att konsumeras snabbt och utan tanke.

Förutom att man blir upphetsad och kåt av att se denna film är den även en härlig tidsbild på hur Sverige och då framför allt Stockholm såg ut på den tiden. Härligt charmigt är inslaget på porrbiografen Fenix också även om det känns lite bisarrt att man har sex till en tecknad porrfilm samtidigt som man skrattar åt filmen.

Älskar sådana här filmer och har svårt att få nog av dem. Att det känns som om vi ser riktiga människor och inte skådespelare är nog som gör detta så bra för mig. Verkligen en film jag rekommenderar även om den i sig inte är något mästerverk!

 

Originaltitel: Veckända i Stockholm
Språk: Svenska
Genre: Porr
Regi: Anne-Mari Berglund
Skådespelare: Anne-Marie Berglund, Knut Jörgensen, Lena Bergström
Format: DVD
Producerad: 1976
Länkar:
Speltid: 70 min
Distributör: Bestseller
Releasedatum 2004-10-12 (DVD)
Köp eller hyr: OOP
Mitt betyg:
8 Stars (8 / 10)
Trailer
Ingen trailer tillgänglig
Bilder från filmen:

Alla bilder © Bestseller

 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *