Stockholm Burlesque Festival drar igång den 4 oktober!

burlesk-festival-stockholm

Nästa helg går årets Stockholm Burlesque Festival av stapeln och man bjuder på spektakulärt eleganta shower med allt från klassisk burlesk till mer humoristiska artister.

Det ska vara en stor kärleksfull fest, säger arrangör Felicia ”Fräulein Frauke” Bichard.

Helgen den 4-6 oktober går evenemanget av stapeln och det är en härlig blandning av sammet, korsetter och glamour besökarna bjuds på. Årets upplaga är den tredje i ordningen och man håller till på Södra Teatern och Nalen med många uppträdanden av artister från stora delar av Europa, Sverige och vissa kommer till och med ända ifrån USA.

Vi har allt från riktiga superskönheter som gör klassisk burlesk till otroligt humoristiska artister. Det finns också sång, dans och ovanligt mycket boylesk – uppträdanden av manliga burleskartister,  säger arrangören Felicia Bichard, som också lyder under artistnamnet ”Fräulein Frauke”.

Det är på Södra Teatern som den sittande delen av festivalen utspelar sig och där bjuds man på en spektakulär show med artister i världsklass. Man arrangerar tasselswirltävlingen Oktbooberfest på Nalen under lördagen vilket i sig är en insamlingsgala i förmån för bröstcancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det gäller för de tävlande att snurra snyggast och bäst på brösttofsar. Detta är också en tävling som är öppen för vem som helst:

Vem som helst får vara med, och man måste varken vara burleksartist eller vara kvinna och ha stora bröst. De tävlande får ha tassels var de vill på kroppen. Det är otippat, lite tokigt och väldigt uppskattat av publiken, säger Felicia ”Fräulein Frauke” Bichard.

I år har man ytterligare en höjdpunkt i form av festivalens nya tillskott burleksloppisen. Här kan man botanisera bland vintage saker så som korsetter, brösttofsar och allehanda maskeradkläder.

Allt om Stockholm har intervjuat arrangören Felicia ”Fräulein Frauke” Bichard och festivalen:

Vilken stämning vill ni skapa under festivalen?

– Vi vill att det ska vara en öppen, glad och trevlig stämning. Burleskfestivalen lockar många besökare som aldrig har kommit i kontakt med den här kulturen förut. Då vill vi att det ska vara lättillgängligt för alla nya och nyfikna. Vi vill att det ska vara en stor kärleksfull fest dit man kan gå både med kompisgänget, sin mamma och sin partner. Alla åldrar, alla stilar, alla slags människor!

Ni kallar er för ”Ett syndigt smörgåsbord”. Hur syndig är egentligen festivalen?

– Det beror på vem man frågar. Burlesk är ett uttryck som utgår från kroppen, och man använder sin sexualitet. Därför kallar vi det för ett ”smörgåsbord av synd”. Det är inte porrigt, men ändå lite spännande.

STOCKHOLM BURLESQUE FESTIVAL

Vad: Burleskfestival med artister från Sverige, Europa och USA, gala, workshops, loppis m.m.

När: 4-6 oktober.

Pris: 275 kr per dag.

Var: Södra Teatern, Nalen, Eriksbergsgatan 8B (burleskloppis).

SchemaHär.

Källa: Allt om Stockholm

 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *