10 skäl att unna dig en orgasm!

orgasm

Du vet väl att en orgasm inte bara är skön utan bra för hälsan också? Här nedanför kommer 10 hälsosamma skäl varför du borde unna dig en orgasm lite oftare! I varje fall om magasinet Women’s Health får bestämma. Jag är inte sen att hålla med…. dags för en skön stund!

1. Orgasmen kan bota din huvudvärk.

2. Det kan också bota annan smärta som exempelvis mensvärk. En orgasm frigör hormonet oxytocin som ger en ström av endorfiner i kroppen som i sin tur kan lätta på flera spänningar.

3. Eftersom du inte behöver en partner. Du kan göra jobbet själv, och kanske till och med bättre.

4. Se orgasmen som en multivitamin: en till två gånger i veckan boostar ditt immunsystem. Så sätt i gång nu, det är influensatid!

5. En orgasm leder ofta till ett härligt eftersnack om ni är två. Forskning visar att kvinnor som just haft en orgasm ofta beskriver sin partner med flera superlativ.

6. Eftersom du ändå vaknade innan klockan ringde, passa på att njuta. En morgonorgasm håller dig pigg och alert hela dagen enligt experter.

7. Det är toppen för din menscykel. Forskning visar att kvinnor som har sex minst en gång i veckan har en mer regelbunden menstruation.

8. Bara för att du just nu har din mens. Klitoris är då ungefär 20 procent större och mycket känsligare vilket kan intensifiera orgasmen betydligt. Dumt att missa det tillfället, inte sant?

9. Du ser yngre ut. Enligt en studie kan kvinnor som har sex fyra gånger i veckan se 10 år yngre ut. Det skadar inte att testa.

10. Bara för att du kan! Sluta fejka den, testa nya ställningar i stället för att hitta den ultimata orgasmen.

Källa: Expressen, Woman’s Helath

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *