Fittan

Vulva och venusberget är namn som givits kvinnans yttre del av fittan, venusberget är den lilla kullen som finns ovanför fittan. Lite triangelformad och det är där vi kvinnor normalt har hår. Det kan tyckas att venusberget bara är en del av kroppen i allmänhet men den har gott om nerver och vi kvinnor tycker det är skönt om venusberget stimuleras via smek och lite tryck.

Artikel - Fittan 01

När det kommer till blygdläpparna så finns det både en uppsättning yttre och en inre vars funktion är att skydda fittan. De täcker slidöppningen och dess funktion är att skydda klitoris och slidöppningen från smuts och skador.

De yttre blygdläpparna (Labia Majora) når från venusberget ned till mellangården, de består av fettvävnad, svällkroppar och körtlar. Dess hud är på insidan väldigt mjuk, tunn och otroligt känslig. Dess undersida är täckt med hår. Blygdläpparna är otroligt känsliga och att stimulera dessa genom smek och slick ger kvinnan stor njutning.

Artikel - Fittan 02

De innre blygdläpparna (Labia Minora) har små slemhinneveck, svällkroppar och körtlar som ser till att slidmynningen är mjuk och skön. Det är också dessa som sväller vid kåthet och förs på så sätt undan så att ingången till fittan öppnar. När du blir sexuellt upphetsad så ändrar de inre blygdläpparna färg och blir mörkare. Det är samma här, smek, slicka, kyss, massera för att ge kvinnan njutning!

Och som ni vet så varierar storleken och utseendet på blygdläpparna enormt. Varje kvinna är unik och att våra blygdläppar ser olika ut är något helt normalt. För hur jäkla trist skulle det vara om alla våra fittor var exakt likadana? Många kvinnor lider av hur deras blygdläppar ser ut, att de är för små, att de är för stora och sticker ut, ja det finns alla varianter. Jag är stolt över min fitta och tycker att alla vi kvinnor skall vara det över våra underbara fittor! Jag har då inte mött den kille som har klagat på hur min fitta ser ut!

Klitoris eller klittan existerar, faktiskt, bara för att ge kvinnan sexuell njutning, någon annan funktion har den inte! Den är helt enkelt till för att ge oss kvinnor orgasm. Om kvinnan ligger på rygg befinner den sig längst upp, ovanför springan och mellan de inre blygdläpparna. Den ser ut som en liten knopp, eller ollon, och skyddas av ett litet hudveck. Innanför detta lilla veck finns en otrolig apparat för att ge oss kvinnor njutning. Klitoris innehåller otroliga 6000-8000 nervändar!

Men det är bara toppen på isberget vi ser för klitoris fortsätter in i underlivet och har två förgreningar som ligger dolda under huden och sträcker sig innanför dom yttre blygdläpparna på var sin sida om slidöppningen. Klitoris har i sig en längd på cirka 11 cm.

Likt mannens kuk så blodfylls klitoris och svullnar vid sexuell upphetsning, när den blodfylls mörknar den och blir om något ännu mer känslig för beröring. Likt mannens kuk så varierar även storleken på den magiska knappen, allt från 3 till 8 mm. Men likt allting annat så finns det även större storlekar på klitoris, upp till 2,5 centimeter, men det tillhör inte vanligheten.

Varför inte testa ditt minne med ett klitorismemory

Slidan, vaginan fittan i sig är en muskel som är ca 8-10 cm djup. I sig är fittan otroligt elastisk och kan tänjas ut via flera flera tvärgående veck som gör fittan mycket följsam. En otrolig muskel som kan knipa hårt åt ett finger och släppa igenom ett barn som föds.

Porten till fittan kallas faktiskt för vestibulen eller förgården och är området de små blygdläpparna och slidans ingång. När det kommer till fittan så är det här det mest känsliga området. Här finns många blodkärl och körtlar. Den mest kända av dessa körtlar är Bartolinis körtlar som består av två små kanaler som mynnar ut på varsin sida om slidmynningen. Fordyce körtlar finns i vecket mellan de yttre och de inre blygdläpparna samt under klitorishuvan. Detta är körtlar som producerar talg, en vitaktig substans vars funktion är att smörja och hålla underlivets utsida fuktigt. Detta område gör att kvinnan blir fort våt och svullen om man stimulerar det.

När det kommer till fittans inre regioner så hittar vi där livmodern. Livmodern är ett päronliknande hålrum som är rikt på muskler vars delar är livmoderhalsen och livmoderkroppen. Livmoderhalsen mynnar ut i slidan och det är den delen som kallas för livmodertappen.

Det är också i fittans inre regioner vi hittar G-punkten. Den befinner sig tre till fem centimeter in i fittan och är belägen vid fittans framvägg. Det är ett mjukt och svampaktigt område som är superkänsligt för stimulering. Men här finns även fler punkter som man börjat upptäcka! Så varför inte lägga dig ned, göra det bekvämt och börja utforska fittans inre hemligheter!

Ett ofta bortglömt område, både på kvinnor och män, är mellangården. Det är området mellan fittan och anus. Ett område som är rikt på blodkärl och nerver. Stimuleras detta område via smek och slick kan man få än mer otroliga orgasmer!

Tar det aldrig slut? Nej tydligen inte 🙂 Vi har även vad som kalls U-punkten. Ett område kring urinröret som vid stimulans kan bidra med otrolig njutning. Skenes körtlar omger urinröret vars funktion är att svälla och stänga urinröret så det inte läcker vid sex.

Som ni förstår finns inga fittor som är lika, alla är unika, och otroliga för att skänka oss kvinnor njutning! Var stolt över din fitta och kom ihåg, killarna älskar den oavsett hur den ser ut!! Se underbara fittor genom att besöka detta galleri!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *