Orgasmer

Klitorisorgasm

Den allra vanligaste orgasmen är klitorisorgasm, för att en kvinna skall få någon orgasm så måste någon form av stimulering av klitoris ske. Klitorisorgasm upplevs som en våg av muskelsammandragningar vilken tar sin start från klitoris och sprider sig igenom kroppen. Ser jag till mig själv så får jag lättast en orgasm genom att stimulera min klitoris med fingrarna. Genom att flyta med, i andningen, så kan jag uppleva en orgasm mer intensiv och djupare.

Men det är inte bara fingrar som kan ge mig en djup intensiv orgasm. En varm, mjuk och intensiv tunga gör jobbet lika bra. En garanterad orgasm får jag om jag använder någon sorts sexleksak, som till exempel en klitorisvibrator. De har också förmågan att ge mig en orgasm snabbt och de blir nästan alltid intensivare än när jag onanerar med mina fingrar.

Artikel - Orgasmer 01

Vaginalorgasm

Vaginalorgasm (livmoderorgasm) kan vara lite svårare att uppnå men ger långt djupare sammandragningar och njutning. Där startar orgasmen, som utgår ifrån bäckenområdet, uppnås genom att en kuk (eller dildo) är djupt inne i fittan och stimulerar livmoderhalsöppningen. Här finns ett område runt urinröret, närmst slidväggen, som vid stimulering kan framkalla vaginala orgasmer. Det är en annan typ av orgasm än klitorisorgasm, djupare och mer spridd än en klitorisorgasm.

”När kuken glider fram och tillbaka i fittan så känner jag en varm känsla, jag börjar förlora kontrollen och börjar kippa efter luft. Sedan så håller jag ofrivilligt andan med en spänd mage för att göra en kraftig utandning när orgasmen kommer, det är så himla skönt att jag bara vill skrika i extas.”

Blandorgasm

Blandorgasm är en kombination av två orgasmer, det kan med andra ord innebära en klitorisorgasm och en vaginalorgasm som sker nästan samtidigt. Med andra ord, om du stimulerar klitoris och fittan samtidigt när du knullar så kan denna orgasm uppstå.

Har du förmågan att få G-punktsorgasm så är detta nog den allra bästa av orgasmer att få. De är utdragna, intensiva och får en att tappa fattningen helt. Underbara med andra ord!

Zonorgasm

Zonorgasm sker när man är väldigt upphetsad och beröringen sker på någon av kroppens alla erogena zoner, så som bröst, bröstvårtor, insida av låren eller varför inte klassikern, nacke och öron. Här kan med andra ord kvinnan få orgasm utan att fittan eller klitoris berörs.

Orgasm i sömnen

Det finn många kvinnor som även får en orgasm under sömnen. Likt mannens kuk kan klitoris svälla och stimuleras via en skön sexdröm, det händer nog att en hand hittar rätt också. Intensiva sexdrömmar är  helt underbara och det är bara att hoppas de sker ofta och att du verkligen får ut allt du kan av dem!

Multipelorgasm

Till skillnad från mannen har vi kvinnor förmågan att få flera orgasmer på rad, detta kan vara något vi känner, eller så är de så täta att vi upplever dem som en enda. Multiplaorgasmer kallas också pärlbandsorgasm och är som sagt flera orgasmer som sker i tät följd efter varandra. Dess intensitet kan variera och pågå i några sekunder upp till flera minuter, helt beroende på hur du slappnar av och rider med på vågen. Här kan man uppleva den andra och tredje orgasmen som lågt kraftfullare än den första.

Många kvinnor tycker att det blir för intensivt och vågar liksom inte fullfölja känslan. De avbryter stimuleringen och orgasmen klingar av. Det gäller med andra ord att våga rida vågen hela vägen och ge sig hän till orgasmens alla toppar och dalar. Här gäller det att ha ett lågt förspel och bygga upp kåtheten genom att stimulera flera erogena zoner samtidigt. Försök undvika att beröra klitoris för mycket och avbryt stimuleringen om du känner att du är på väg att få en orgasm. Bygg upp njutningen undan för undan och tillslut kommer du att komma i en underbar orgasm som aldrig tycks vilja klinga av…det är bara att slappna av och njuta.

G-punktsorgasm

Den mytomspunna G-punkten kan ge dig enormt starka orgasmer vid stimulering. Detta knippe av nerver upptäcktes redan 1944 av Ernest Gräfenberg och är ett litet område intill slidöppningen cirka tre till fem centimeter in i slidan och känns som en lite svampaktig ”knöl”, nära urinröret. Vid stimulering sväller G-punkten och blir blodfyllda, och vid stimulering ger den oss kvinnor en känsla av att vara kissnödiga, en känsla som är övergående om stimuleringen fortsätter. Vid stimulering av både klitoris och G-punkten (G-spot) kan du få otroligt intensiva orgasmer som aldrig verkar vilja ta slut. Det är även via G-punktsstimulering som en kvinna kan spruta.

Lättast att komma åt den (hitta den) är om du sitter eller hukar dig. För in ett eller flera fingrar tre till fem centimeter in i slidan. Det du söker känns som en mjuk och lite svampaktig utbuktning. För att stimulera G-punkten trycker du uppåt och för fingrarna mot främre slidväggen, precis som du signalerar åt någon att komma till dig. Med andra ord för du fingrarna fram och till baka, ganska hårt, i en kom-hit-gest. Känner du att du blir kåtare och att det blir skönt för dig, ja då är du på rätt ställe. Det är också nu känslan av att du är kissnödig kan uppstå. Detta beror på att g-punkten ligger väldigt nära urinröret. Detta är en känsla som går över och du kommer inte att kissa på dig! Utan fortsätt stimulera G-punkten genom att trycka hårt fram och tillbaka hela tiden. Detta är något man måste öva på om och om igen. Men när första G-punktsorgasmen kommer över dig, ja då kommer du tycka det var värt allt besvär!!

Ernest Gräfenbergs orginalartikel från 1950.

Min sida om G-punkten.

Läs mer om G-punkten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *